Derneğimizin en önemli akademik faaliyetlerinden birisi olan ‘İlim ve Medeniyet Atölye Programı’ yeni döneme başlıyor.

Derneğimizin en önemli akademik faaliyetlerinden birisi olan ‘İlim ve Medeniyet Atölye Programı’ yeni döneme başlıyor. Siyasetname, Nurettin Topçu, Tefsir ve Fuzuli'den Gazel Okumaları atölyeleri ilgilileriyle buluşmayı bekliyor. Alanında uzman kişilerin seminerlerini barındıran programlara ilgi duyanların 3 Nisan 2023 Pazartesi gününe kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

Başvuru yapacakların katılım formunu doldurmaları gerekmektedir. Atölyelerin bazıları zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecek olup bazıları da yüz yüze olacaktır. Online programların giriş anahtarları ve bağlantıları, sunumların olduğu gün atölye whatsapp gruplarında paylaşılacaktır. Bu nedenle katılım formundaki bilgileri eksiksiz ve hatasız olarak doldurmanız önem arz etmektedir.

Atölye çalışmalarına devam zorunluluğu bulunmaktadır. Kayıt olunan atölyelere %70 devam edildiği takdirde katılımcılara “katılım belgesi” takdim edilecektir.

İlim ve Medeniyet Atölyeleri, bireylerin sosyal bilimler ve temel bilimler alanlarında kişisel gelişimlerini desteklemek, özel alanlarda çalışmalar yapmalarına zemin oluşturmak, okuma, yorumlama, tartışma ve yazma yetilerini geliştirmek amacıyla çeşitli alanlarda açılan okuma grupları, seminerler ve teorik/pratik eğitimlerden oluşmaktadır.

Entelektüel engelleri ortadan kaldırmaya odaklanan derneğimiz, 2018 yılından başlayarak bugüne değin “İlim ve Medeniyet Atölyeleri” ismiyle 40’den fazla atölye programı icra edilmiştir. 2022-2023 dönemi ile birlikte 5. dönemimiz başlamıştır. Kavram, Bölge, Dil, Şahsiyet ve Gelişim Atölyeleri gibi genel başlıklar altında toplanan programlar ortalama 7 hafta sürdürülmüş olup 4000’den fazla katılımcıya hitap etmiştir.

 

 

- KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYIN -