İLİM ve MEDENİYET DERNEĞİ BAHAR DÖNEMİ ATÖLYELERİ

Atölye Adı:  

HİKAYE ATÖLYESİ

Atölyenin İçeriği: 

Atölye, katılımcıların Türk Hikâyesinin doğumunu, gelişim seyrini, ve günümüzdeki mevcut durumunu öğrenebilmeleri için yapılmaktadır. Bunun için halk hikâyelerinin tarihsel arka planına, Dede Korkut Destanına, halk hikâyelerine, mesnevilere, modern hikâyenin ortaya çıkışına, önemli hikâye yazarlarına, hikâye ve öykü ayrımına vb. konulara değinilmesi planlanmaktadır. Atölye sonunda katılımcılar kültürümüzün derin izlerini taşıyan halk hikâyelerinden günümüze kadar gelmiş olan hikâyemizin gelişim serüveninin özünü öğrenmiş olacaktır.

Atölye Gereklilikleri:

☒ Çevrimiçi/Online- ☒ Devam Zorunlu- ☒ Sınırlı Kontenjan

Atölye Müfredatı: 

Hafta Konu
1 HALK HİKÂYELERİNİN ARKA PLANI DEDE KORKUT DESTANI-09.05.2022
2 HALK HİKÂYELERİ-16.05.2022 
3 HİKÂYEDEKİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMLER VE MODERN HİKÂYE-23.05.2022 
4 ÖNEMLİ HİKÂYE YAZARLARI-30.05.2022 
5 HİKÂYE – ÖYKÜ AYRIMI, GÜNÜMÜZDE HİKÂYENİN DURUMU-06.06.2022 

**Atölye seminerleri Pazartesi günleri 19.30'da gerçekleştirilecektir. 

Ön Okumalar: 

Atölye öncesinde gerekli görülen ön okumalar bulunmamaktadır.

Katılımcı Özellikleri:

Hikâyenin seyrini öğrenmek isteyen herkes atölyeye katılabilir.

Atölye Yürütücüsü Özgeçmişi: 

Atölye yürütücüsü: yazar, Olağan Hikâye Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Özsaray’dır.

1983 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kırıkkale’de tamamladı. 2006 yılında Gazi Üniversitesi’nde Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan hemen sonra İstanbul’da öğretmen olarak çalışmaya başladı. 2012 yılında İktisat Tarihi alanında yüksek lisansını, 2017’de “1980 Sonrası Hikâye ve Toplumsal Değişim” teziyle doktorasını tamamladı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışırken bir yandan da edebiyat çalışmalarına devam etmektedir.

İlk hikâyesi “Kaybolan”, 2005 yılında Ankara’da yayımlanan bir fanzinde çıktı. Yedi İklim, İtibar, Edebiyat Ortamı, Semerkand, Cins, Post Öykü gibi dergilerde makale, hikâye, röportaj ve denemeleri ile yer aldı. İlk hikâye kitabı Kefendeki Misket’i 2013’te; ikinci hikâye kitabı Mecnun’un Şehri Terk Edişi’ni 2016’da çıkardı. 2020 yılında Olağan Hikâye Dergisi’ni çıkarmaya başladı. Hikâyelerinin dışında farklı konularda da yazılar kaleme almış, çocuk edebiyatı alanında Küçük Kahramanlar Osmanlı’nın Kuruluşunda ve Küçük Kahramanlar İstanbul’un Fethinde ismiyle iki kitabı bulunmaktadır.

LCV: ilmetatolye@gmail.com

  • İlim ve Medeniyet Atölyeleri Genel Bilgilendirme Sayfası için buraya tıklayın

 

- Kayıt Formu İçin Tıklayın -